Julavslutning

Hej bloggen !!

Nu har vi äntligen fått lov, igår hade vi esteter fullt  upp med att öva inför våran "lilla" fame uppvisning till julavslutningen. Jag tycker att repititionen gick väldigt bra och framförandet idag var väldigt bra !

jag har tagit lite "bakom scenen bilder" , jag lovar att esteterna är snällare än hur dom ser ut ! Nu vill jag bara hälsa ifrån lärarna att plugga manus under lovet och kom ihåg era tider som ni har fått av ing-marie angående sången.

Ha en bra jul & god nytt år kära vänner !
/cattis













fame - en föreställning om berömmelse, vänner och mod

Den 16 april är det premiär för Eskils årliga musikal, men redan nu är repetitionerna i full gång.

Årets musikal är Fame som utspelar sig på en artistskola i New York. Ett gäng ungdomar söker efter kändisskap och blir antagna till skolan  där får vi följa deras kamp genom berömmelse, vänskap och mod. Den svenska översättningen har gjorts av melodifestivalveteranen Ingela "pling" Forsman.

Det var den 28 augusti som förväntansfulla elever intog scenen och gjorde auditions inför lärare som har stora kunskaper inom musik, sång, dans, textil, regisserande samt rekvisita, ljus och ljud. Regisserar gör Kersti Dahlbäck som annars jobbar som professionell regissör och teaterlärare.

I år är det cirka 60 personer som medverkar i musikalen, varav 42 av dem agerar på scenen. Alla har fått ett rollnamn, stor som liten insats.

Jag tycker att det är viktigt att berätta att det inte bara är esteteleverna som är involverade i musikalen, utan målet är att så många program som möjligt ska få vara med för att skapa en känsla av realitet. Hälsa och kroppsvård sköter smink, textilslöjden  hjälps åt med rekvisita och media fotografer.

(jag håller på att bygger om på bloggen, så ha lite förståelse om de ser rörigt ut)
mvh / cattis



RSS 2.0